Rihto kirjansitomo

grafiikka / julkaisujärjestelmä / verkkokauppa / brändäys / strategiointi
Käsityön kokenut osaaja

Rihto Kirjansitomolla  on jo 45 vuoden vankka kokemus kirjansidontatöistä asiakkainaan mm. eduskunnan kansliatoimikunta joka on valinnut heidät vastaamaan valtiopäiväasiakirjojen sidonnasta ja jakelusta. Kirjansitomon palveluita käyttävät paljon myös opiskelijat opinnäytetöidensä kansituksessa. Haasteena oli  vastata asiakkaiden käyttämien laitteiden kirjoon ja helpottaa asiakkaiden opinnäytetöiden lähettämistä kansitettavaksi. Lisäksi kirjakauppaa haluttiin tehdä myös verkokaupassa sekä päivittää tietoja reaaliaikaisesti.

RATKAISU

Verkkokaupaksi valittiin WordPressin Woocommerce, joka on helppokäyttöinen ja nopea ottaa käyttöön. Julkaisujärjestelmään tehtiin brändin mukainen responsiivinen eli myös mobiililaitteille sopiva teema. Opiskelijoille tehtiin tiedonsiirto-lisäohjelma, jolla opiskelijat voivat lähettää tiedostonsa tulostettavaksi ja kansitettavaksi ja jolla kirjansitomossa on helppo hallinnoida tulleita kansitustöitä.

TULOKSET

Sivustoa päivitetään tilanteiden mukaan reaaliaikaisena ja sivusto toimii responsiivisesti mobiililaitteilla sopeutuen aina käyttäjän näyttökoon mukaan. Opiskelijat ovat omaksuneet nopeasti helpon tavan lähettää opinnäytetöitä. Sivusto-optmoinnin lisäksi sivuston näkyvyyttä hakukoneissa tuetaan Google ja Bing-hakusanamarkkinoinnilla.
Tutustu sivustoon →