21
maalis

Elämykset

Elämyksien tuottaminen nousee koko ajan isompaan rooliin palveluiden tarjoamisessa ja sitä povataan jopa tulevaisuuden megatrendiä. Elämyksistä puhutaan, niitä luvataan ja niitä vaaditaan, mutta mitä ne elämykset itse asiassa oikein ovat? Elämys lupauksena tuo mieleen jotain hauskaa, mukavaa, aisteja kutkuttelevaa, mutta ennen kaikkea jotain uutta ja oivaltavaa. Oivalluksen on tapahduttava aina asiakkaan päässä, mikä lisää homman haastavuutta. Asia on esitettävä siten, että lopputulos ei ole ihan itsestään selvä, mutta sisältää kuitenkin riittävästi johtolankoja jotta ymmärrys tapahtuu ja lopputuloksena syntyy AH, AHAA tai HAHAA. Joskus jopa HUI tai OIJOI.

Mistä sitten tulee vaikkapa spontaani hahaa? Useimmiten ihmisiä naurattaa kommellukset joita joku muu tekee vastoin ennakko-odotuksia ja joita he eivät halua itselleen tapahtuvan. Niin kauan kun tarinan päähenkilöön ei satu liikaa, homma naurattaa takuuvarmasti. Mikä on liikaa, riippuu kuulijan empatiakyvystä. Oivalluksen hauskuus syntyy siinä hetkessä, kun huomaa jo oppineensa jotain, eikä siten joudu tai tule joutumaan samaan tukalaan tilanteeseen tarinan päähenkilön kanssa. Huomatkaa että oivallusta edeltää siten aina tarina, oli se sitten kerrottu, kirjoitetttu tai vaikka pelkkä kuva, joka muodostaa tarinan katsojan päässä. Samalla tavalla syntyy myös ahaa-oivallus, siinä joku vain tekee jotain joka tarjoaa mahdollisuuden oppia lisää. AHAA!  Ah-oivallukset tarjoavat taas uutta aisteille, hui ruokkii yllätyksellisyydellään pelkoja jne. Mutta samoin kun vaatteet kuluvat käytössä, kuluvat myös vitsit ja uusi tieto liian usein kerrottuna, eli muistetaan vaihtaa välillä uusi sivu elämyksellisyyden kirjassa.

Siispä joukolla tarjoamaan ennalta arvaamattomia oivallusmahdollisuuksia asiakkaille! Elämyksiä, joita ei osattu odottaa!

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.